Mistä pakopelit tulevat?

Meille on silloin tällöin tullut kyselyitä peleistämme; ”onko teidän pelinne sama, minkä pelasimme jo toisessa paikassa?”.
Meidän tapauksessa vastaus on aina ”ei ole sama peli. Meidän pelimme ovat täysin omaa tuotantoamme, emmekä osta valmiita pelejä muualta.”

Moni yritys ostaa siis valmiita pakopelejä esimerkiksi ulkomailta, jolloin monella eri yrityksellä voi olla sama peli, ainoastaan eri nimellä. Myös yrityskauppojen myötä, voi samat pelit vaihtaa sijaintia kaupungista toiseen.

Tässä alla on muutamia esimerkkejä yrityksistä, jotka myyvät pakopelejä:

Indestroom

Valmiita pelejä, rekvisiittaa, tehtäviä, yms. Linkki sivuille

blank


Escape Room Supplier

Valmiita pelejä sekä tehtäviä pakohuoneisiin. Linkki sivuille

blank


Escape Room Franchise

Oli etenkin pakohuoneiden alkuaikoina yksi suurimmista pakopelien tuottajista. Linkki sivuille

blank


TrapFactory Unkari

Ollut myös toiminnassa pakohuoneiden alkuajoista lähtien. Linkki sivuille

blank


Escapology

Yksi suurimmista pakopelien tuottajista. Linkki sivuille

blank


Valmiiden pelien ostamisesta ei sinällään ole haittaa, kunhan yrityksillä olisi jossain kerrottu mistä peli on alunperin. Jos useampi pakopeliyritys ostaa samoja pelejä ja vaihtaavat vain esittelytekstin ja nimen, niin jossain vaiheessa yhä useampi tulee pelanneeksi saman pakohuoneen uudestaan ihan vain, ettei tiennyt varatessa kyseisen pelin olleen jo toisella yrityksellä.

Se olisi vähän sama asia, kuin jos menisit elokuviin katsomaan jotain elokuvaa ja heti alussa huomaisit, että ”tämähän on sama elokuva joka ollaan jo katsottu, mutta eri nimellä!”.

Me olemme suunnitelleet ja rakentaneet pelejä jo 2015 vuodesta lähtien ja meillä pelatessa voit olla varma, että pelimme ovat täysin uniikkeja! 🙂