Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Pakotarinat?

Pakotarinat on pakopeliyritys Espoossa ja Joensuussa. Hurahdimme pakopeleihin syksyllä 2015, kun olimme rakentamassa ensimmäisiä pakopelejä toiselle yritykselle. Näiden jälkeen suunnittelimme ja rakensimme oman pelimme – Rikosmysteerin, jota pyöritimme n. vuoden ajan yhteistyössä toisen yrityksen kanssa. Huoneen suosion myötä aloimme suunnitella ja rakentaa uusia huoneita.

Tähän mennessä olemme suunnitelleet ja rakentaneet lukuisia pelejä sekä itsellemme, että toisille yrityksille. Alla on meillä olleita pelejä.

2015 – 2018 Rikosmysteeri

blank

2016 – 2021 Merirosvolaiva

blank

2017 – 2021 Taikurin työhuone

blank

2018 – 2021 Trokarin kirous, yhteistyössä Time Repair Corporationin kanssa

blank

2019 – 2020 Joulumysteeri, yhteistyössä FarmEscapen kanssa

blank

2019 – 2021 Mr. Smithin salainen laboratorio

blank

2020 – Virtual Reality -pelihuone

blank

2021 – Menneisyyden salaisuudet, yhteistyössä Time Repair Corporationin kanssa2022 – Lumotun metsän noita

blank

2022 – Kaaos Aikalabrassa, yhteistyössä Time Repair Corporationin kanssa2024 – Tulossa kaksi uutta peliä!
Mikä on pakohuonepeli?

Jo pelkkä sana, pakohuone, voi luoda osalle ahdistavan mielikuvan, että joutuu teljetyksi ahtaaseen paikkaan eikä pääse pois.

Onneksi todellisuus on ihan muuta. Kyseessä on mielenkiintoinen kokemus, jossa unohdatte ajan kulun ja annatte pelin flown virrata. blank Sisällä huoneessa ratkaisette erilaisia tehtäviä päästäksenne pelin lopputulokseen: huoneesta pakenemiseen.

Vihjeet löytyvät ympäri huonetta ja ratkaistu tehtävä antaa aina vihjeen seuraavaan. Välillä tehtävän suoritus vaatii yhteistyötä kaikilta tiimin jäseniltä.

Valvoja seuraa peliä kameran välityksellä ja auttaa tarvittaessa, jos pelaajat eivät tunnu etenevän ja keksivän mitä seuraavaksi kannattaa tehdä. Pelaajat voivat myös ottaa yhteyttä pelin ohjaajaan ja kysyä vihjettä aina kun haluavat.
Mitä on vaikeusasteet?

Vaikeusasteiden tarkoitus on sovittaa pakopeli vastaamaan parhaiten omaa kokemustasoa.
Vaikeusastetta ei tarvitse valita ennen peliä ja sen voi vaihtaa vielä valinnan jälkeenkin.

blank

Pelin aikana on tilanne, jossa on valittavana joko vaikea, tai normaali -polku.
Vaikean -polun takana on lisätehtävä, joka täytyy ratkaista, että pelissä pääsee eteenpäin.
Normaali -polku oikaisee tämän tehtävän ja pääset suoraan peliä eteenpäin vievän vihjeen luokse.
Turvallisuus

Pelaaminen Pakotarinoilla on turvallista koko perheelle. Pelaajat pääsevät poistumaan itsenäisesti huoneista koska tahansa hätätilanteen sattuessa. Peliä valvoo koko ajan pelinohjaaja. Tilamme ovat palotarkastettuja ja olemme laatineet pelastussuunnitelman.Vinkkejä pelaajille


1. Kuuntele pelin alkuopastus tarkkaan

Jokainen pakohuone on erilainen. Siksi on erityisen tärkeää kuunnella, mitä pelinohjaaja kertoo ennen peliä. Joissain peleissä saa esimerkiksi käyttää voimaa, joissain se on kiellettyä. Pelinvetäjä tietää kuitenkin, mitä kyseisessä huoneessa saa ja ei saa tehdä, kuunnelkaa siis kyseisen huoneen ohjeet tarkasti.


2. Tutki huone perusteellisesti

Pakopelien tehtävät vaativat yleensä erilaisten vihjeiden yhdistämistä, jotta pelissä pääsee eteenpäin. Joskus nämä vihjeet ovat näkyvillä, joskus vaikeastikin piilotettuja. Kun pääsette huoneeseen, on tärkeää tutkia jokainen nurkka niin hyvin kuin mahdollista. Jossain tavallisen näköisessä esineessä voi olla esimerkiksi symboli tai numero, tai joskus suoraan avain seuraavaan lukkoon.


3. Kommunikoi

Pakopelit toimivat parhaiten, kun yhteistyö tiimin sisällä toimii. Aina kun löydät jonkun piilotetun vihjeen, kerro siitä muille. Voi olla että löydät jonkun numerosarjan joka sopii juuri siihen lukkoon, jonka kimpussa kaverisi juuri on.


4. Älä arvaa koodeja

Joskus voi tulla halu kokeilla jonkun numerolukon viimeinen numero, kun olette löytäneet jo neljä viidestä. Tämä voi kuitenkin sotkea pelin kulkua: viimeisen numeron luona voi olla esimerkiksi tärkeä vihje johonkin toiseen tehtävään. Numerosarjoissa ei siis kannata oikaista vaan etsiä kärsivällisesti kaikki tarvittavat numerot.


5. Kysy vihjeitä

Yleensä jokaisella ryhmällä alkuun pääseminen on kaikista vaikeinta. Jos sinusta tuntuu, että huone on tutkittu ettekä silti pääse alkuun, kysy rohkeasti vihjettä. Vihjeet kuuluvat pakopeleihin ja kokeneetkin pelaajat tarvitsevat niitä aika ajoin.


6. Pidä hauskaa!

Pakohuonepelit ovat hauskaa yhdessä tekemistä. Unohtakaa arjen kiireet ja uppoutukaa seikkailuun!